18 лютого 2022 року у ВСП МФКТІ УДУНТ пройшов Всеукраїнський урок з медіаграмотності.

 

Ця ініціатива – частина невідкладних заходів із консолідації українського суспільства, що були затверджені Указом Президента. Всеукраїнський урок з медіаграмотності проводиться на державному рівні вперше.

 

Медіаграмотність — сукупність знань, навичок та умінь, що дозволяють людям аналізувати, критично оцінювати і створювати різноманітні повідомлення для різних типів медіа. Окрім того, медіаграмотність передбачає вміння розуміти й аналізувати, як медіа функціонують та який вплив вони мають у суспільстві.

 

Бути медіа грамотним - це бути спроможним знайти те, що ми шукаємо, вибрати те, що нам потрібно, й визначити, наскільки надійною є ця інформація, здатним оптимально використовувати відповідну інформацію, зберігаючи її розумно й ділитися нею з іншими. Питання сучасного стану медіаграмотності серед студентів неодноразово обговорювалось на нарадах, конференціях викладачами коледжу та проводились відповідні заходи.

 

Урок з медіаграмотності покликаний допомагати студентам вчитися компетентно, відшукувати будь-яку інформацію в мас-медіа, щоб запобігти поширенню маніпуляцій, фейків та розвивати навички елементарної інформаційної гігієни.