Інтернет – велика частина сучасного життя. Коли ми потрапляємо до Всесвітньої мережі, то потрапляємо у світ, де нас оточують інформаційні потоки. Сьогодні проблема безпеки в Інтернеті не лише не втрачає актуальності, а й стрімко загострюється.

 

8 лютого 2022 року у світі відзначається День безпечного Інтернету – Safer Internet Day під гаслом «Разом для найкращого Інтернету». День безпечного Інтернету запровадили мережі Insafe та INHOPE за підтримки Європейської комісії для просування безпечного та позитивного використання цифрових технологій, особливо, дітьми та молоддю.

 

Кожного року викладачі та студенти МФКТІ УДУНТ долучаються до Всеукраїнських заходів у цей день.

Проведені виховні години на теми: «Як уберегтися он-лайн», «Створюй, спілкуйся та поважай», «Хвиля безпечного Інтернету», «Життя он-лайн: Інтернет друг чи ворог?», на яких куратори груп разом зі студентами обговорювали питання як зробити користування Інтернетом безпечним, комфортним та зручним. Були розроблені поради по використанню безпечного Інтернету та його ресурсів.

 

На заняттях з інформатики студенти разом з викладачами  долучилися до  практичної конференції «Розумне та безпечне використання Інтернет –ресурсів». Вони визначили шляхи попередження негативного впливу Інтернету на молоде покоління , ознайомилися з інформацією щодо безпечного використання сайтів для молоді. Студентами були підготовлені буклети, хмари слів до відповідної тематики, правила безпечного користування Інтернетресурсами.

 

В День безпечного Інтернету викладачі коледжу взяли участь у Всеукраїнській он-лайн конференції «Безпечне інтернет-середовище», у межах якої різнобічно розглядали питання безпечного он-лайну та долучились до “Всеукраїнського он-лайн флешмобу освітян до Дня безпечного інтернету”. Викладачі коледжу взяли участь у встановленні рекорду України щодо виконання освітянами цифрових вправ у віртуальних кімнатах Google for Education. Питання медіаосвіти, власної медіаграмотності, медіапозиції та медіаповедінки викладача було розглянуто на засіданні ЦК кураторів груп «Основні принципи медіаграмотності – важливі складові компетентностей сучасного куратора групи».

 

Проведені заходи дозволяють зробити акцент на безпечному використанні технологій та сприяти створенню відповідальної он-лайн спільноти.