#️⃣ ЄДНАЄМОСЬ ПРОТИ НАСИЛЛЯ!

З метою привернення уваги учасників освітнього процесу до проблеми насильства у суспільстві та попередження негативних явищ, що можуть призвести до насилля або спровокувати його; створення безпечного освітнього середовища у закладі освіти; запобігання вчинення студентами злочинів та правопорушень; проявів булінгу в освітньому просторі; формування позитивних соціальних установок; попередження вживання алкогольних, наркотичних речовин, тютюнових виробів, тощо. Щорічно  з 25.11.2021 по 10.12.2021 року у ВСП «МФКТІ УДУНТ» проводяться різноманітні заходи у рамках акції «16 днів проти насилля». Дати проведення є символічними. Вони створюють своєрідний  ланцюг, поєднуючи заходи проти насильства, боротьби зі СНІДом, рабством та дій щодо захисту прав людини.

 

 

Протягом акції учасники освітнього процесу були задіяні у різних заходах: виховні бесіди, квести, конференції, відеолекторії, вікторини з роз’ясненням питань, що входять до Всеукраїнської компанії «16 днів проти насилля», згідно плану виховної роботи.

Викладачі коледжу стали учасниками он-лайн-конференції «Освіта проти насильства: методи профілактики та алгоритми реагування», вебінару «Живи вільно», он-лайн-марафону «Ти можеш ділитися любов’ю, а не ВІЛ» Отриману інформацію під час заходів було використано кураторами у роботі зі студентами.

 

Учасники освітнього процесу ознайомлені із застосунком WhiteribbonUA для постраждалих від домашнього насилля.

Організована он-лайн зустріч здобувачів освіти з представниками  центру БПД з питання «Запобігання та протидія домашнього насильства».

  

Студенти І курсу стали учасниками правовій грі « Стати або не стати жертвою насильства – вирішуєш тільки ти!» на базі бібліотеки М.Л.Кропивницького. В інтерактивній формі підлітки дізналися, які види насилля існують, навчилися їх розрізняти, дали їм визначення, зобразили портрети жертв та агресорів, проаналізували їх риси характеру, створили власноруч маніфест протидії насиллю. Особливу увагу підлітків поліція звернула на те, як важливо не боятися повідомляти про факти насильства відносно них. Студентам нагадали інформацію, куди вони можуть звернутися по допомогу в разі вчинення відносно них або членів сім'ї протиправних дій. Закликали присутніх завжди пам'ятати - насильство не можна терпіти, з ним потрібно боротися! Всі були активними та після завершення гри кожен отримав подарунки.

 

Комісією соціальних дисциплін підготовлені та  провести заходи до Міжнародного дня прав людини. У тому числі інформаційна година «Права молодіжних та дитячих громадських організацій», «Права національних меншин. Толерантність в українському суспільстві», вікторина « Права людини»

 

Згідно плану роботи бібліотеки коледжу було проведено: профілактична гра : «Право на здоров’я. Не дай СНІДу шанс», відеолекторій до Дня людей з обмеженими можливостями. «Параолімпійці – гордість країни», диспут «Насильство в сім’ї та шляхи його попередження», бесіда « Молодь і закон». Оформлена тематична книжкова виставка «Молоді про закони».

 

Проведені заходи стали приводом для аналізу власних дій, вчинків, переосмислення цінностей. Сприяли вихованню у здобувачів освіти людяності, відповідальності, любові до ближнього, поваги до гідності іншої людини, свідомого ставлення до своїх прав та обов’язків.