Шановні викладачі та студенти!

Кожного року 9 листопада ми відзначаємо День української писемності та мови. До цього свята у коледжі було проведено ряд заходів.

Адміністрація коледжу, викладачі та студенти взяли участь у написанні радіодиктанту суспільної єдності. Студенти з інтересом відповідали на питання фотоквесту, який підготували викладачі української мови та літератури. Разом з викладачами інформатики підготували буклети з відповідної тематики, а на заняттях  з основ правознавства обговорювали закон України «Про забезпечення функціонування української мови як державної»

 

У бібліотеці оформлена книжкова виставка на тему: «Українська мова – мова нашого народу». Створений відеоролик про красу рідної мови та проведено флешмоб «Рідна мова – Всесвіту основа», де студенти читали вірші про мову.

  Любіть Україну у сні й наяву,
Вишневу свою Україну,
Красу її, вічно живу і нову,
І мову її солов’їну.

В.Сосюра

 

З метою пропагування, підтримки та розвитку державної мови, виховання високої мовної культури 09 листопада о 10.00 годині 2021 року, у День української писемності та мови Українське радіо проводить ХХІ Всеукраїнський радіодиктант національної єдності.

Запрошуємо Вас перевірити свої знання з української мови та долучитися до заходу культурної єдності. Радіодиктант транслюватимуть на всіх платформах Суспільного мовлення (телеканали, радіо та сторінки у соцмережах):

  • радіо — Українське радіо, Радіо Культура;
  • телебачення — UA: ПЕРШИЙ, UA: КУЛЬТУРА, UA: МИКОЛАЇВ;
  • інтернет — ютуб-канал та фейсбук-сторінка Українське радіо.

Українське радіо вже 21-й рік поспіль організовує Радіодиктант, який пишуть у всіх куточках земної кулі.

Проводить цьогорічний Радіодиктант український письменник Юрій Андрухович.

Надіслані Вами роботи буде перевіряти представницьке журі. Учасники, які напишуть диктант без помилок, отримають подарунки від партнерів Суспільного мовника.

Головна мета Радіодиктанту - це не перевірити знання правил (хоча це теж важливо!), а звернути увагу на грамотне письмо.

Долучатися до наймасовішого осіннього флешмобу.

Роботи прийматимуть онлайн та офлайн.

Паперові листи надсилайте на адресу: м. Київ, вул. Хрещатик, 26, 01001. Важливо! Гриф дати надсилання повинен бути не пізніше 10.11.2021р, 11.00 година.
Онлайн роботу можна надіслати на скриньку Ця електронна адреса захищена від спам-ботів. Вам необхідно увімкнути JavaScript, щоб побачити її..
Будемо вдячні за Ваше фото під час написання диктанту.

 

Дякуємо за співпрацю.
З повагою, викладачі з української мови та літератури МКТІ.