Щороку 20 вересня відзначається Міжнародний день студентського спорту. Це свято було започатковано Генеральною конференцією ЮНЕСКО за ініціативою Міжнародної федерації студентського спорту.

Комітет з фізичного виховання та спорту МОН України і Спортивна студентська спілка України запропонували усім вищим навчальним закладам України долучитися до цієї ініціативи.

 

З нагоди Міжнародного дня студентського спорту студенти Миколаївського коледжу транспортної інфраструктури ДНУЗТ розпочали день зі спортивного флеш-мобу «У здоровому тілі здоровий дух», виконуючи різноманітні рухи для покращення ранкового фізичного стану та настрою. На заняттях з фізичної культури проводилися змагання та естафети. На перервах представники Студентської ради коледжу пропонували всім учасникам освітнього процесу взяти участь у спортивних конкурсах.

 

Представники МКТІ також взяли участь в обласному фізкультурно-оздоровчому заході. Центральним місцем проведення Всеукраїнського фізкультурно-оздоровчого заходу серед студентів цього року визначено місто Вінниця. Водночас, у всіх регіонах України відбулися обласні заходи за участю студентської молоді закладів вищої та фахової передвищої освіти. https://youtu.be/w07BiZ6x8Go

 

Цей день покликаний привернути увагу та підвищити значущість спорту в навчальних закладах та залучити до занять спортом молодь, бо здоровий спосіб життя, фізична культура і спорт є надійним джерелом доброго настрою і оптимізму, здоров’я і довголіття.

 

Наприкінці дня винагородою для всіх став гарний настрій студентів, піднесений емоційний стан викладачів та святкова атмосфера у навчальному закладі.